Deep Democracy & Briedis

Sinds twee jaar ben ik, Ineke, enorm geïnteresseerd geraakt in Deep Democracy. Een prachtige en krachtige werkvorm voor organisaties, waarbij de verbinding met het voelen zeker weer terugkomt. Het beroemde of beruchte ‘onderbuik gevoel’ komt zeker aan bod. Om het werken met deze methode goed onder de knie te krijgen is oefenen altijd fijn.

Nu valt dat mooi samen met Briedis, een coöperatie van zelfstandig werkende jeugdbeschermers. Een organisatie die in 2019 echt vorm heeft kunnen krijgen en die het werk anders organiseren zodat de energie en bevlogenheid behouden blijft en ingezet kan worden in de persoonlijke aandacht voor de kinderen, het gezin en hun omgeving. Ik ben er trots op dat ik hun mag begeleiden in hun ontwikkeltocht. Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop een besluit tot stand komt, is niet altijd even effectief. Waardoor we gaan vertragen, zuchten en saboteren. Deep Democracy is een zienswijze en een methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door grondiger besluiten neemt de daadkracht toe.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *