Waarin wij geloven

De mens komt tot leren en ontplooien wanneer hij wordt geraakt en wordt ontmoet in zijn vermogens en talenten.

Begeleidingskunde werkt, waarbij het vaak gaat om nieuwe dingen aanleren zoals gedrag, vaardigheden of eigenschappen. Veel vaker echter moet je eerst oude dingen af leren.

Haptonomie reikt de ervaring aan dat het leren naast het weten ook in het voelen wordt geïntegreerd. Pas als je het gevoeld hebt, en je weten aan voelen kunt koppelen heb je een innerlijk kompas dat je bij je leren en ontwikkelen kan begeleiden.

Leren door ervaring is effectief. Eén ervaring maakt meer indruk dan duizend instructies. Ook een negatieve ervaring is een waardevol leermoment.

Een organisatie kan veranderen als de mensen die er werkzaam zijn open staan voor nieuwe ideeën en andersdenkenden, als men bereid is te luisteren naar elkaar, gretig is om (van elkaar) te leren en waardering wil krijgen voor elkaars unieke inbreng en flexibel is.

Wij richten ons op mens, werk en organisatie

We constateren elke dag dat arbeidsomstandigheden, organisatieaspecten, samenwerking en communicatie een belangrijke impact hebben op individuele arbeidsvreugde en welzijn. In onze aanpak combineren wij gangbare theorieën en technieken op het gebied van coaching, supervisie, psychologie en haptonomie. Dit maakt de leerervaring heel persoonlijk en vaak tastbaar.

'Why?'

Waarom zijn er diverse vormen van coaching?

Als je aan de slag gaat met het ontdekken van je onderscheidende waarde, je passie en je talenten, is het onderzoeken van je ‘why’ de eerste stap. Wat drijft jou, waarom doe je wat je doet?

Het mooiste is als je dit kunt uitzoeken voorbij ‘het weten zonder woorden’ . Je ‘why’ gaat namelijk over emotie, wat jou en de anderen raakt. Het gaat over waarom mensen voor jou kiezen en zich aan jou, jullie team of organisatie willen verbinden. Simon Sinek legt dat mooi uit in zijn Ted talk ‘Why’.

Om goed uit te kunnen zoeken wat jouw ‘why’ is en hoe je deze het beste naar buiten toe zichtbaar kunt laten worden en in durft te gaan zetten, vraagt ons aanbod om maatwerk. Wij hebben voor onszelf duidelijk waarom je met bepaalde vragen heel goed voor ons kunt kiezen en hoe wij zo goed mogelijk kunnen helpen om bij jou de essentie te raken.

Pauw Coaching
Paardenmarkt 54
2611 PC - Delft
info@pauwcoaching.nl
015 - 2 130 410