Advies KNGF

Als bestuurslid ben ik gevraagd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie om mee te denken in hoe coaches kunnen worden opgeleid in het geven van begeleide intervisie aan fysiotherapeuten. Een voorwaarde voor de pluspraktijken. Mijn eigen ondergrond als fysiotherapeute is hier handig in. Al pratende zijn we erop uitgekomen dat gaat om het bekwamen in supervisorisch kunnen handelen om vandaaruit methodieken aan te kunnen reiken om tot goede intervisie te komen.

Op de Dag van de Fysiotherapeut, november 2019, geef ik, Ineke, samen met Annet Murre (bureaudirecteur LVSC) een workshop over het belang van goed leren reflecteren op je eigen functioneren. Methodisch reflecteren op je eigen professionele rol helpt je om op verschillende wijzen een handelingsdilemma te benaderen. Want waarom kies je juist deze wijze van handelen en geen andere? Welke onderliggende patronen en overtuigingen spelen hierbij een rol? Ben je je hiervan bewust? Kortom, waarom doe je wat je doet?  Vragen die bij reflecteren op je professionele handelen een rol spelen.

Jouw eigen rol als professional bespreken in een groep met collega’s is niet altijd even gemakkelijk en kan kwetsbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Goede professionele begeleiding bij dit proces is essentieel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *